Био

НИКОЛА ПАНОВ ака НИКАРТИК 
[Штип, 2000]

Моментално го завршува средното образование во Штип.
Љубител е на книги, стрипови…
Омилен стрип му е “ТОРПЕДО 1936”.
Обожава да гледа цртани, стари филмови, да слуша рап и џез…
Освен стрип, сака да прави постери, логоа и сл.

До сега има реализирано:
“ЕНТРОПИЈА” – самостојна изложба
“КРУГ” – кратко стрип парче добитник на стрип наградата “ЛИФТ”
“СЕНКА” – стрип албум